Tip's van mama

Mama’s tips | Voor het inpakken van je koffer

Het is weer zover! De vakantie waar de meeste mensen het hele jaar naar uit kijken! De zomervakantie. Vaak is dit voor ons de langste vakantie die we pakken. Lekker kamperen met het hele gezin, een huisje op een mooi park of we pakken het vliegtuig naar mooie warme landen en verblijven daar in een mooi hotel of appartement. Maar voor we van dit alles kunnen genieten en lekker relaxt tijd met elkaar kunnen doorbrengen moeten we eerst nog wat anders doen. Iets dat niet echt tot mijn favorieten behoord maar wat wel bijdraagt aan mijn vakantie gevoel. De koffers pakken! Vroeger was het simpel. Ik liet Bas zijn kleding klaar leggen en de rest pakte ik in. Alles wat we vergaten was blijkbaar niet belangrijk genoeg. Tegenwoordig met twee kinderen gaat dit anders. Vandaag deel ik 5 tips die jou gaan helpen bij het inpakken van je koffer en het voorkomen dat je niets vergeet.

Maak van te voren lijstjes.

Ik vond het altijd suf zo een lijstje, je weet toch wat je nodig hebt?! Maar omdat ik tegenwoordig niet alleen voor mij en manlief een koffer moet inpakken maar ook voor mijn baby en peuter vind ik het maken van lijstjes handig. Dit doe ik vaak al ruim 2 weken van te voren zodat ik ook overzichtelijk krijg wat ik nog moet kopen en wat de kinderen nog de dagen voor de vakantie aan kunnen zodat dat wat ik aan kleding bijvoorbeeld mee wil schoon in de kast blijft liggen. Ik heb namelijk geen zin in vol stress de wasmachine overuren laten draaien omdat dat ene t-shirt nog mee moet. Vergeet niet af te strepen wat je ingepakt hebt!

Zorg dat alles op tijd in huis is.

Zoals ik hierboven al schreef, als je een lijstje hebt en overzichtelijk hebt wat er mee moet weet je ook wat je nog in huis moet halen. Ik neem altijd nieuwe tubes tandpasta mee, nieuwe shampoo flessen enz. Zodat dit dicht in de toilettas gaat. Vaak wel wat kleinere tubes/flesjes zodat het niet mee terug hoeft. Soms is een product even uitverkocht en grijp je mis. Als je optijd je boodschappenlijstje afwerkt heb je dus even speling vind ik fijn want ik wil wel graag mijn vertrouwde producten mee.

Geef iedereen zijn eigen koffer.

Behalve handdoeken en andere algemene spullen zorg ik dat kleding en persoonlijke spulletjes gewoon in een eigen koffer/tas gaan. Makkelijk met uitpakken, makkelijker iets terug te vinden en zo hou ik het overzicht.

Zorg dat het overzichtelijk blijft.

Als ik iets in de koffer stop gaat het er niet meer uit. Ik streep het af van het lijstje en het blijft erin. De koffer blijft op 1 vaste plek staan/liggen. Ik pak vaak koffer met koffer in. Dus niet voor iedereen kris kras door elkaar maar eerst die van Jonah, dan die van Luka, Die van Bas en die van mij. Vaak stop ik de handdoeken en andere losse spulletjes daar waar nog ruimte is. Als ik ermee bezig ben verbied ik Bas zich ermee te bemoeien. Het is mijn taakje dus laat mij het ook doen. Als hij zit ermee gaat bemoeien raak ik het overzicht kwijt en kan ik opnieuw beginnen. Als de koffer dicht is blijft hij ook dicht.

Zorg dat je de tijd en de ruimte hebt.

Waar ik voor zorg ik dat ik de koffers pak op een moment dat ik er tijd en ruimte voor heb. De kinderen gaan dan en dagje extra naar het kinderdagverblijf bijvoorbeeld of met Bas ergens naar toe zodat ik niemand om me heen heb en mij hierop kan richten. Geen afleiding! Een dagje extra kinderdagverblijf geeft mij ook meteen de kans om het huis even goed extra schoon te maken zodat we een opgeruimd huis achter ons laten en niet thuis komen in de chaos. Heel fijn. Gun jezelf gewoon die ruimte.

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: