Bordspellen Spelletje

Levensweg junior

Vorige week deelde ik al één van de favoriete spelletjes van Aron, vandaag is nummer twee aan de beurt. Aron is dol op het spel levensweg en ik snap dat wel. Vroeger vond ik dit ook een onwijs tof spel en heb er in groep 8 leuke herinneringen aan over gehouden. Nog steeds spelen ook Robert en ik graag de volwassen versie. 

Het spel is mooi vormgegeven en de autootjes hebben herkenbare kleuren voor kinderen. Naast dat je een rondje rijdt met je autootje heb je ook actiekaarten waarbij je opdrachten moet uitvoeren. Zo moet je misschien wel iets uitbeelden of moet je een liedje zingen, de anderen moeten dan raden wat jij aan het doen bent. Hebben ze het goed geraden? Dan kun jij een ster verdienen.  Ook tijdens het spelen van het spel kun je sterren verdienen door diverse avonturen. Een lekkere picknick levertje bijvoorbeeld al punten op en het kost je niks. Sommige avonturen kosten wel geld bijvoorbeeld als je naar het waterpretpark gaat. Heb jij het kaartje van de waterpretpark? Dan krijg je een extra ster als je erop komt. Wie als eerste 10 sterren heeft gehaald wint het spel.

Aron vind het spel een groot succes al moeten wij hem nog wel helpen met het lezen van de kaartjes. Als ie straks helemaal zelf kan lezen word het spel nog leuker en moet er voor ons ook nog meer geraden worden. Op de kaartjes staan ook altijd afbeeldingen van wat ze moeten doen, maar dit is niet altijd even duidelijk waardoor hij vaak nog wel met wat vragen komt.  Levensweg Junior is voor ons absoluut een aanrader en een goede december tip! Het spel kost €26,99 en je koopt hem o.a. bij bol.com.

Het spel kun je spelen vanaf 5 jaar en met 2-4 spelers. Hij kost €26,99 en is o.a. te koop bij onze vrienden van bol.com waar hij op dit moment maar €19,99 kost!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: