Zomer

Tip’s van mama | Hou je hoofd cool!

Dames en heren, jongens en meisjes! De zomer is begonnen! We kunnen er ook echt niet om heen het is al dagen heerlijk weer en ik hoor de mensen om mij heen alweer klagen. Het is te warm! In sommige delen van ons land is het zelfs code rood omdat het zo droog is. Mij zal je niet horen klagen, ik ben gek op de warmte. Misschien ben ik het ook wel een beetje gewend door mijn tijd op Curacao. Wel leef ik mee met mijn zwangere vriendinnetjes. Eentje staat er op knappen en Joyce, die zit inmiddels ook in haar laatste trimester en ik weet uit ervaring dat het behoorlijk pittig kan zijn met deze temperaturen die buik mee te slepen. Daarom van mij een paar tips om je hoofd cool te houden en de komende nog warme dagen door te komen. 

Hou je hoofd cool door je lekker luchtig te kleden.

Ik hoor je denken, DUUUUUHH tsja, dat dacht ik ook maar ook met deze temperaturen kom ik mensen in een lange broek en trui op de fiets tegen. Best warm. Lekkere luchtige kleding, niet te strak om je lichaam en vooral geen zweterige stofjes dus kies voor katoen of linnen. Voel je er lekker comfortabel in.

 Hou je hoofd cool door veel te drinken.

Het is altijd verstandig om veel te drinken maar met deze warme dagen is het altijd goed om er even extra op te letten. Nee, ik bedoel hiermee niet een extra bakkie koffie want daar schiet je niet zoveel mee op. Pak een extra glas lekker koud water. Vind je water alleen wat saai gooi eens wat komkommer, citroen of ander fruit bij, wat ijsklontjes en tadaaaaa een heerlijk zomers drankje staat voor je klaar! Vind je het net als ik moeilijk om veel te drinken sleep dan overal waar je naar toe gaat gewoon een flesje drinken met je mee. Inmiddels vind je ze hier overal in huis maar het maakt wel dat ik goed drink en echt, ik voel me een stuk beter!

Hou je hoofd cool door niet de hele dag uitgebreid te gaan zonnebaden.

Ik ben een zonaanbidster, ik vind het heerlijk om te liggen bakken op het strand maar ik weet ook dat ik na deze dagen me lamlendig en sloom voel. Vreet energie joh! Sinds de kinderen in mijn leven zijn doe ik dit eigenlijk niet meer. Ik ben de schaduw meer gaan waarderen. De zon is lekker hoor maar er komt altijd een moment dat je overhit raakt en probeer die warmte dan nog maar eens kwijt te raken

Hou je hoofd cool, speel met water

Zet een zwembadje op in de tuin, gun je voetjes een lekker badje, neem een extra douche, koel je polsen af onder de kraan, zet de tuinslang aan spetter lekker wat rond, ga aan de slag met waterballonnen alles kan! Water is lekker verfrissend wees er dus vooral niet bang voor deze dagen

Hou je hoofd cool en zet wat op je hoofd.

Draag een pet, een hoed wat je ook maar wil maar zet iets op je hoofd.

  Hou je hoofd cool en hou een siësta. 

Tussen 12:00 en 16:00 is het warm buiten! Dit betekend dat je gewoon beter niet buiten kan komen.  Hup kinderen op bed en gun jezelf ook gewoon een tropenrooster. Doe een heerlijk middag dutje mee.

Hou je hoofd cool en gebruik een ventilator.

Oke, niet de mooiste apparaten in je huis net als een airco maar wel heel prettig. Ga dus even niet voor de perfect gestylde kamer maar geniet van een verfrissend briesje dat de ventilator creëert.

Hou je hoofd cool en laat het huishouden even voor wat het is, ONTSPAN!

Chillllll… je huis schoonmaken kan altijd nog op een ander moment van de dag! In de avond bijvoorbeeld als het wat minder warm is maar nog beter het kan ook gewoon wat later in de week! Het kan echt geen kwaad als je een keertje minder die stofzuiger pakt hoor.  Gun jezelf gewoon wat meer rust alles mag een versnelinkje lager. Plof lekker in de tuin met een goed boek en een lekker drankje. Ga voor ontspanning!

Hou je hoofd cool en ga ten alle tijden goed voorbereid op pad. 

Dit klinkt misschien heel erg logisch maar zo logisch blijkt het niet te zijn. Als je op pad gaat zorg dat je altijd water bij je hebt. Voor jezelf en als je met je kinderen op pad gaat uiteraard ook voor hen. Zorg dat je wat te eten bij je hebt, lichte kleding aan hebt, iets bij je hebt om je hoofd mee te beschermen. Zonnenbrand en dat soort dingen. Je weet nooit waar je strand.  

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: