Mama's favorieten

Mama’s Favorieten – Shopsteden

Het is weer vrijdag! Dat betekend tijd voor onze favorieten. Met de feestdagen in het vooruitzicht dachten wij dat het wel leuk is om onze favoriete shopsteden. We richten ons op de steden in ons eigen kikkerlandje wel zo handig voor de sint. 

Carmelina: 

 1. Mijn favoriete stad om te shoppen is toch wel Amsterdam. Misschien niet zo origineel maar ik ben gek op Amsterdam. Ik heb het dan niet over de kalverstraat en dat soort grote winkelstraten. Ik duik liever de grachten op richting de 9 straatjes. Ik voel me namelijk niet zo thuis in de grote winkel ketens. Al ik daar iets van nodig heb dan bestel ik dat wel via internet. Gewoon dus heerlijk struinen door de Jordaan, de markten en de kleine straatjes ik ben er gek op en je vind altijd wel iets leuks! Dus als je in Amsterdam bent, laat die grote winkelstraat dan even voor wat het is en neem eens een andere route.
 2. Eindhoven, oke misschien niet zo een hele gezellige stad maar ik vind het vooral heel erg gemakkelijk om daar heen te gaan. Mijn schoonouders wonen er dus als ik even zonder kinderen wil shoppen dan doe ik het daar. Wat ik fijn vind aan Eindhoven is dat je er goed kan parkeren gewoon midden in de stad. Er ook een overdekt gedeelte is en je kan er heerlijk op het terras neer ploffen zowel zomers al in de winter. Prima stad dus
 3. Hoorn, tsja niet zo origineel hey maar ik vind mijn eigen stad eigenlijk ook prima. Er is niet zo idioot veel maar voldoende en dicht bij huis. We vinden het heerlijk om een truttig rondje markt te doen hier op zaterdag ochtend en hebben onze vaste plekjes waar we heen gaan lekker makkelijk.
 4. Haarlem is en blijft gewoon een prachtige stad! Ik vind shoppen gezellig hoor maar het aller belangrijkste vind ik dat ik ergens kan neer ploffen, lekker wat kan eten en kan drinken en dat kan hier. Ik vind de mensen gezellig in Haarlem en hier vind je een fijne afwisseling tussen de grote winkel ketens en de wat kleinere perfect!
 5. Amersfoort is het midden van ons kikkerlandje dus lekker centraal! Ik heb hier jaren gewoond en vind het nog steeds een fijne plek om naar toe te gaan! Parkeren in het centrum is goed te doen en ook nog eens betaalbaar. Een stad waar ik graag nog met mijn vriendinnen afspreek.
 6. Oke en deze week doe ik er een 6e bij omdat ik vind dat hij eigenlijk niet mag ontbreken. Alkmaar. Ik kom graag in Alkmaar simpel weg omdat mijn oom en tante hier hun kledingwinkel hebben zitten en het dus voor manlief en mij een vaste prik is om even onze spijkerbroeken en andere items vandaan te halen. Heel gemakkelijk om dan nog even een rondje door de rest van Alkmaar te doen. Deze stad organiseert ook heel veel leuke dingen als shopping night enz waardoor het soms net even extra gezellig is om er heen te gaan.

Joyce 

 1. Er gaat niks boven Groningen natuurlijk! Groningen is een leuke stad om te shoppen met veel grote ketens, maar ook veel kleine winkeltjes. Vooral de zwanenstraat en de folkingestraat zijn bij ons groot favoriet om lekker door heen te slenteren.
 2. Alkmaar is voor ons ook een favoriet. Wij komen er niet zo vaak maar als wij er in de omgeving zijn dan willen wij het liefst daar shoppen. Je hebt er leuke winkeltjes en het is er altijd gezellig.
 3. Wij blijven graag in de buurt en Assen is ook een favoriet van ons. Het is er nooit extreem druk en je kunt er prima winkelen bij de welbekende ketens. Ook lekker eten is er geen probleem vooral bij Plein 10 moet je eens een lunch naar binnen werken.
 4. Zwolle is ook een leuke shopstad wederom vanwege de bekende ketens en omdat er altijd wel wat te beleven is. En Zwolle heeft de mooiste boekenwinkel ooit en ik als innimini nerd kan hier heel erg blij van worden.
 5. Dan een stad waar Robert liever niet heen gaat :p Emmen is en onwijs leuke shopstad en je kunt er natuurlijk leuk naar de dierentuin. Emmen heeft leuke winkels en er hangt altijd een gezellig sfeertje.

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: