Mama's favorieten

Mama’s Favorieten | Herft activiteiten

Het is weer tijd voor een rondje favorieten! De herfst is weer in volle gang en net als ieder ander seizoen heeft ook de herfst zo zijn activiteiten die wij graag ondernemen met onze kinderen. Activiteiten die we minder doen in bijvoorbeeld de lente of zomer.  Daarom vandaag onze favoriete herfst activiteiten op een rijtje

Carmelina:

1.      De boswandeling

Het aller aller aller leukste aan de herfst vind ik de boswandelingen. Wij wonen redelijk dicht bij de bossen, de duinen, de zee en het strand. Vooral Schoorl heeft een prachtig gebied waar  je heerlijk door heen kan wandellen. Er is van alles te zien. Tijdens de boswandelingen zoeken we naar diertjes die we samen kunnen bekijken, zoeken we mooi kastanjes, dennenappels en andere leuke typische herfst dingen voor op een herfsttafel of een ander knutselwerkje. We schoppen de bladeren de lucht in en genieten van het buiten zijn. Heerlijk!

2.      Lekker knutselen aan de grote tafel

Zodra het echte herfstweer zich weer laat zien betekend het ook dat ik graag een beetje ga cocoonen. Samen met de kinderen maak ik het dan graag binnen gezellig. We knutselen dan wat af!

3.      Puzzelen

Voor mij hoort ook puzzelen bij de herfstdagen! Vroeger toen ik nog thuis woonde maakte ik samen met mijn moeder en oma de meest ingewikkelde grote puzzels op zo een blad die je dan onder de bank schoof als je er even mee stopte maar er zo weer bij kon pakken als je verder wilde gaan. Heerlijk kneuterig vond ik dat! Onze kinderen zijn daar nu nog te klein voor maar vinden beide puzzelen heel leuk dus wie weet in de toekomst ook met hen van die ingewikkelde puzzels.

4.      Standwandeling

Op van die herfstdagen dat de wind lekker van zich laat horen maar het wel droog is. Dikke jassen aan, laarzen aan en hup naar het strand! Prachtig vond ik het altijd als we met een flinke windkracht daar stonden. Met als afsluiter natuurlijk warme chocolade melk! Jummie!

5.      Vogelvoer maken

Dieren moeten zich voorbereiden op de koude winter en daar hoort voedsel verzamelen bij. Samen met de kinderen vind ik het leuk om van die kettingen te maken met pinda’s of vetbollen. Wij proberen er in elk geval altijd voor te zorgen dat de diertjes genoeg lekkers kunnen vinden bij ons in de tuin.  Hoe wij dit doen kan je lezen in onze DIY blog.

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: