Gasten

2017 een jaar vol hoogtepunten | Het jaar van Mario

 Beste lezer, allereerst zal ik mijzelf even kort voorstellen; ik ben Mario, gescheiden vader van mijn dochtertje Milena (7 jaar). Afgelopen jaar heeft voor ons verschillende hoogtepunten gekend, maar de grootste was toch onze zomervakantie op de camping in Drenthe. Ik ben reeds al jaren gescheiden van haar moeder, maar dit jaar ging het voor het eerst echt gebeuren, een zomervakantie helemaal alleen samen met mijn dochter.
Vooraf best wel zorgen om gemaakt of het allemaal wel leuk zou worden voor ons beiden… Ik kan achteraf zeggen dat het een superleuke vakantie is geweest met lekker veel 1 op 1 tijd met Milena, maar ook voor mezelf. Alles waarover ik mij vooraf druk had gemaakt viel achteraf gezien reuze mee en alles verliep eigenlijk op rolletjes!
Milena maakte al gelijk vriendinnetjes en was dus ook gelijk ‘gevlogen’… Zij pakte haar fiets en riep ‘doei pap!’ en weg was zij! Moet ik er wel bij zeggen dat de camping relatief klein is en ik de camping op mijn duimpje ken en het ook voor Milena ondertussen bekend terrein was geworden, met zwemdiploma’s A, B, C en zwemvaardigheid 1 op zak hoefde ik mij ook wat dat betreft geen zorgen te maken, zij zwemt immers beter dan mij. De hele vakantie verliep geslaagd, ’s morgens lekker rustig samen wakker worden, samen aan tafel rustig ontbijten waarbij zij al snel weer opgehaald werd door een vriendinnetje om iets te gaan doen, meestal even naar het knutseluurtje van het recreatieteam.
Wanneer zij weg was ging ik ondertussen de nodige huishoudelijke dingen doen zoals de watertank vullen, opruimen enz. en dan rustig een bakkie koffie drinken. Meestal kwamen er wel andere campinggasten om een praatje. Ik had met Milena afgesproken dat ik nooit van de camping weg zou gaan en altijd in de buurt was en niet lang weg zou zijn wanneer ik even niet bij de caravan was, zo had ook ik een beetje vrijheid. Na een poosje kwam zij terug, meestal om een centje om een ijsje te kunnen halen dat hoort er immers ook bij! ’s Middags vrijwel elke dag even lekker zwemmen samen en met de andere vriendinnetjes die zij had gemaakt, daarna rustig even knakworstjes opwarmen om tussendoor ook wat lekkers te eten of we haalden iets lekkers in de kantine.
’s Avonds kookte ik eten voor ons of aten we ook in de kantine. Een beetje afwisseling daarvan want er moest ondanks dat het vakantie was ook wel een beetje gezond gegeten worden. Daarna speelde zij nog met vriendinnetjes, dan douchen en samen op bed lekker een filmpje kijken met de nodige lekkere dingen te snoepen, daarna tanden poetsen en slapen, al werd dat soms wel erg laat… Milena is een ondernemend meisje dus werd er aan van alles mee gedaan wat het recreatieteam organiseerde. Zo deed zij mee aan de zwemvierdaagse, bingo, playbackshow en diverse andere activiteiten. De ene keer deed ook ik mee, de andere keer met haar vriendinnetjes. 
Als er eens niet iets te doen was vermaakte zij zich ook prima met fietsen of bij het vissen kijken aan de visvijver, of kwam zij bij mij bij de caravan voor een spelletje Kolonisten van Catan of Keezen. Ik heb als alleenstaande vader enorm genoten van het feit dat zij het zo erg naar haar zin had, ook wanneer zij even weg was met vriendinnetjes.
We vonden het beiden enorm jammer dat die 2 weken zo voorbij gevlogen waren en wilden niet naar huis. Dat weet ik van haar wel heel zeker, want bij het afscheid van opa en oma aan het eind van de vakantie (hun caravan stond het hele seizoen op de camping) vloog zij om opa’s nek en reserveerde gelijk weer de camping voor volgend jaar; ‘Mogen wij volgend jaar weer opa?’

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: