Gasten Mama vertelt

2017 een jaar vol hoogtepunten | Het 2017 van Jeanet

Hallo volgers van Door Mama Getest,

Ik ben Jeanet Veenstra Venema, getrouwd met Bart en sinds 2015 zijn we ouders van Jarne. Ik werk thuis als gastouder en doe vrijwilligerswerk bij het Ouder en Kind café in Grootegast.
Ik heb de pagina gratiseropuitingroningenfrieslanddrenthe opgezet dit jaar, nadat ik er achter kwam dat er veel mooie plekken in de buurt zijn maar dat die plekken voor veel mensen nog onbekend zijn. De pagina werd al snel een groot succes en inmiddels heb ik bijna 5000 volgers!
Door de blogs die ik schreef over onze uitjes merkte ik dat ik blogs schrijven erg leuk vond. Ik wou over meer dingen gaan schrijven en ben daarom met mijn eigen blog pagina begonnen jeanetblogt.Met veel plezier blog ik nog steeds en ga ik vanaf volgend jaar bloggen vanaf mijn website. Zodat de blogs gemakkelijker terug te vinden en terug te lezen zijn. De blogs die ik schrijf gaan over mijn leven, de dingen die ik doe, reviews van producten die we gebruiken, het moederschap, mijn werk als gastouder en uitstapjes die we maken. Met veel plezier schrijf en vertel ik op deze manier over mijn leven. Ter inspiratie of herkenning of als tip voor anderen of gewoon zomaar.

Erg leuk dat ik hier voor Door Mama Getest ook een blog mag schrijven over mijn hoogtepunt in 2017. Op mijn pagina’s blik ik de laatste dagen van het jaar uitgebreider terug op het jaar. Maar hier zal ik het kort houden.
Afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest om op diverse manieren aan mezelf te werken. Zo heb ik meer tijd ingepland voor mezelf, meer leuke dingen gedaan met vriendinnen en ben ik meer dingen gaan doen waar ik energie van krijg.
Mijn grootste inspiratiebron is Kasper van der Meulen. Ik heb zijn boek Mindlift gelezen en ben aanwezig geweest bij zijn seminairs. Onder andere hierdoor is mijn manier van denken, doen en handelen veranderd, waardoor ik anders in het leven ben gaan staan. Maar ook meer rust, positiviteit en evenwicht heb gekregen.
Ik heb diverse nieuwe mooie, gelijkgestemde en inspirerende mensen ontmoet. En heb minder energie gestoken in de mensen waar ik geen/minder een klik mee heb, hierdoor is mijn vrienden-/kenniskring veranderd. Maar heb nu wel de mensen om me heen waar ik écht wat aan heb.

Het moederschap vind ik soms best zwaar, maar kan ik gelukkig ook van genieten. De manier waarop ons zoontje lekker aan het spelen is, hoe hij nog zonder oordeel de dingen ziet, hoeveel rust hij kan nemen voor een boswandeling en elk blaadje op dat moment bekijkt, hoe hij geniet van de borstvoeding, hoe lief hij kan zijn voor anderen en nog zoveel meer mooie momenten.
We hebben genoten van onze rustgevende relaxte vakantie in de boomhut in Haarlo, we waren er een weekje maar hadden er ons ook gerust drie weken vermaakt.
Naast de blogs die ik ben gaan schrijven, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij het Ouder en Kind café in Grootegast en heb ik WIJ bewegen opgezet, waardoor het beweeguurtje voor ouders met hun kind op donderdagochtend is ontstaan. Leuke mooie energie gevende dingen.

De uitgebreidere terugblikken vind je op de facbookpagina’s: @Jeanetblogt, @Gastouder Jeanet en @GratiseropuitinGroningen/Friesland/Drenthe. Een vooruitblik naar 2018 verschijnt op oudjaarsavond op @Jeanetblogt.
Wil je ze allemaal lezen, bekijk (en volg gerust) deze en de andere pagina’s.

Joyce en Carmelina, bedankt dat ik voor jullie een blog mocht schrijven.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: