Feestdagen Sinterklaas

Welkom Sinterklaas!

Hij komt! Hij komt! Die lieve goede sint…… tralalalala…

Wonder boven wonder heb ik dit jaar bar weinig mee gekregen van een pieten discussie. Heel erg fijn want hierdoor heb ik ongestoord kunnen genieten van de voorpret. Het is me gelukt, om ook dit jaar geen pepernoten te eten voor deze speciale dag! Een hele opgaven kan ik je vertellen maar dit is iets dat ik vanuit huis mee gekregen heb. 

Eigenlijk zijn onze kinderen nog net iets te klein om het te begrijpen. Om te begrijpen wie die man op die boot met al die dansende pieten om zich heen nou eigenkijk is. Maar dat maakt het niet minder leuk. Ik geloof in met de pap lepel er in gieten! Daarom is ons huis versierd en zetten we vanavond gewoon de schoen!

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer ons land bereikt. Vele kinderen zullen opgelucht zijn dat het allemaal goed gekomen is. Maar nu begint de echte spannende tijd.

Wij doen niet aan de uitspraak “als je lief geweest bent”. Wij vinden het allemaal al spannend genoeg voor de kinderen. Weken lang liggen er al pepernoten en chocoladeletters in de winkels en weten kinderen dat het er weer aan zit te komen. Het Sinterklaas journaal waar je niet om heen kan omdat zelfs op scholen het gevolgd word maakt het nog spannender en daarom hebben wij besloten dat onze kinderen gewoon altijd een cadeautje krijgen van Sinterklaas. Want wat een extra stress levert het je kind op als in deze toch al spannende periode zij ook nog eens bewust bezig moet zijn met hun gedrag. Pfffff.. en stress, dat is in onze ogen ongezond dus weg ermee.

Onze planning

We proberen de Sinterklaasdagen of eigenlijk de hele laatste periode November en de Decembermaand zo relaxt mogelijk door te komen met zo min mogelijk verwachtingen van de kinderen. En om deze drukke periode door te komen moeten we plannen. Goed plannen.

Want vroeger bij ons thuis kwam Sinterklaas alleen nog maar bij ons thuis. Ja, we mochten een keer onze schoen zetten bij opa en oma maar meer ook niet. Tegenwoordig heb je Sinterklaasfeesten op het werk van papa, van mama, bij opa en oma, op het kinderdagverblijf, op school, in het winkelcentrum echt overal en nergens. Best veel! Want eigenlijk is Sinterklaas maar heel kort in ons kikkerlandje.

Daarom hebben wij afgesproken dat het grote Sinterklaasfeest, pakjes avond maar 1 keer gevierd word. Bij opa en oma thuis. Hierbij zijn ook de andere opa en oma en de ooms en tantes. We komen 2 pieten de cadeautjes brengen en we doen een dansje. Op een zaterdag zodat de zondag er nog is om lekker bij te komen.

Schoenen zetten doen we 3 keer

En dan hebben wij nog altijd van manlief zijn familie een soort Familie-Sinterklaas-feest. Dit betekend bijna 60 man in een zaal en alle kinderen krijgen een cadeautje. De nadruk ligt niet echt op het Sinterklaasfeest, het is meer een goed excuus om elkaar allemaal weer te zien. De kinderen spelen lekker met elkaar trouwen wij ouders lekker pepernoten met elkaar snoepen en bij kletsen.

Omdat de kinderen nog klein zijn vinden we het nog niet nodig om in de kou naar een drukke optocht te gaan. Wij hebben er dit jaar voor gekozen om lekker op de bank met een bakje pepernoten te kijken naar de aankomst van Sinterklaas. Vind ik eigenlijk wel leuk ook want zo deden wij dit vroeger ook. Mijn ouders zagen het nooit zo zitten om met 4 kinderen naar die hele drukke stad te gaan. Dit was voor ons ook altijd de eerste keer in dat jaar dat we pepernoten kregen dus alleen daarom bleef je al zitten hihi.

We gaan dus voor zoveel mogelijk rust. Natuurlijk ontkom je niet aan alles. Het kinderdagverblijf viert gewoon Sinterklaas en op straat zullen we de pieten gerust wel eens tegen het lijf lopen en dat is ook prima. Maar we gaan niet alle feestjes en dingen af, we maken hierin keuzes.

Sinterklaas – Fan

Nou ben ik echt super super super gek op het Sinterklaas-feest en is het ook aan mij de taak om mij vooral aan afspraken te houden die manlief en ik gemaakt hebben. Want eerlijk is eerlijk is doe het liefst met alle gekkigheid mee. Maar de kinderen gaan uiteraard voor alles.

Ik ben in elk geval heel blij met het feit dat de Sint weer ons kikkerlandje is en dat we deze gezellige periode met onze kinderen in gaan. We gaan er een feestje van maken met elkaar.

Welkom Sinterklaas!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: