Feestdagen Tip's van mama

Tip’s van Mama | Creatief omgaan met je (feestdagen)budget

Vinden jullie het ook zo duur allemaal? Ik liep vandaag in de speelgoedwinkel om mijn “werk” te doen en cadeautjes in te slaan voor de kinderen en het enige wat ik continu dacht was, WAAROM IS HET ZO DUUR?! Omdat ik er nooit mee bezig ben geweest viel het mij ook eigenlijk nooit zo op maar nu ons oudste zoontje echt helemaal op gaat in het Sinterklaas gebeuren valt het mij op. Speelgoed is duur. De halve en hele decembermaand in duur. Nou maak je natuurlijk altijd zelf nog de keuze of je iets wel of niet koopt en weet je zelf het beste hoeveel je portemonnee aan kan maar je wil natuurlijk ook gewoon gehoor geven aan het verlanglijstje van je kinderen. Dat vraag dus om creativiteit! Het is misschien wat laat, maar beter laat dan nooit en wie weet heb jij er nog wat aan! Een aantal tips om creatief met je budget om te gaan in deze dure dagen! 

Weeggeefhoek, ruilhoek, Marktplaats

Tegenwoordig heeft iedere stad of dorp wel zo een Facebook-pagina. Een pagina waarop je spullen kan ruilen, mensen spullen verkopen voor een klein prijsje of zelfs gratis weggeven! Vaak ziet het er nog prachtig uit, soms zelfs nog helemaal in doos. Maak jezelf lid van dit soort pagina’s en struin ze eens lekker af. Je vind er fantastische spullen. Het kost misschien iets meer tijd dan naar de winkel wandelen en het nieuw kopen maar het scheelt aanzienlijk in je portemonnee.

Koop gezamenlijke cadeaus

Vaak willen de opa’s en oma’s ook nog wel wat voor hun kleinkinderen kopen. Zijn de wensen “groot” van de kinderen bekijk dan of je het misschien samen kan doen. Zo kan je toch die geweldige doos Lego voor je zoon kopen of dat barbiehuis voor je dochter. Zij gelukkig jij gelukkig.  Ook voorkom je dat de kinderen allemaal kleine prulletjes krijgen waar jij uiteindelijk misschien ook wel minder blij mee bent omdat het rond slingert in huis.

Schoentjes zetten? Hou het klein

Kinderen vinden het fantastisch om hun schoen te zetten. Maar jij, jij weet niet waar je het nu weer mee moet vullen. Bij ons in huis is de gouden regel dat we niet boven een bepaald bedrag uitkomen. We willen eigenlijk ook het liefst dat het in de schoen past. Zo kopen wij bijvoorbeeld een doosje met autootjes en krijgen ze gewoon 1 autootje in hun schoen in plaats van de hele doos. Nou zijn onze kinderen nog klein dus al blij met 1 zo een autootje. Maar ik denk door ook niet te grote verwachtingen bij je kinderen de scheppen kan je het klein houden. Start jij met een PlayStation pel in de schoen worden de verwachtingen van de kinderen ook groot. Vaak is het bij ons ook zo dat we gewoon wat lekkers in de schoen stoppen. Een chocolade Sinterklaas bijvoorbeeld. Vinden ze prachtig! Heb je nou geen budget om de kinderen hun schoenen te vullen. Laat ze dan meedoen bij de supermarkt! De meeste supermarkten hebben wel dit soort acties! Ook super leuk.

Kijk ook eens naar andere winkels

Tegenwoordig kan je ook bij de Action, Xenos, Big Bazaar en dat soort winkels enorm leuk speelgoed vinden voor vaak een leuker prijsje. Kijk daar ook eens rond. Het internet afstruinen kan ook helpen, zo vind je leuke acties en wat dacht je van de kringloop? Neem gewoon even de tijd voor het inkopen van cadeautjes het scheelt je echt veel geld dan wanneer je je pijlen richt op 1 winkel.

Uitjes

Ik begrijp dat het leuk is om met de kinderen naar allemaal georganiseerde feestelijkheden te gaan in de stad. Vooral doen maar neem gewoon wat lekkers mee. Een lunch pakketje, wat te drinken en een snoepje voor tussendoor. Zo ontloop je de soms belachelijke prijzen die ze vragen voor bijvoorbeeld een glas limonade op locatie. Er worden ook heel veel leuke uitjes georganiseerd die geen geld kosten. Op het internet zijn deze vast en zeker te vinden. Zoek de leukste op en plan deze.

Versiering 

Overal kom je de meest mooie versieringen tegen voor in huis maar overal hangt ook een prijskaartje aan. Het internet staat tegenwoordig vol met leuke DIY projecten. Maak zelf gewoon je versiering, super leuk en ook nog eens een gezellig momentje met het hele gezin.

Je staat er niet alleen voor

Komen er gezellig vrienden of familie over de vloer. Schaam je niet en vraag gewoon of iedereen wat lekkers mee wil nemen. Het is helemaal niet raar om dit te doen want voor iedereen is de decembermaand gewoon duur. Je hoeft niet alleen op te draaien voor al die dure boodschappen.

Denk vooruit

Je hebt er nu misschien nog maar weinig aan maar denk vooruit. Probeer de aanschaf van cadeautjes al eerder te doen zodat niet alles tegelijk komt. Voor de kerstdagen kan je nu ook al inslaan. Koop voor het kerst diner alvast de benodigdheden die langer houdbaar zijn en nu misschien wel al in de aanbieding zijn. Denk vooruit en wees er op tijd bij dit scheelt altijd geld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: