Sinterklaas

Hoe vieren wij pakjesavond dit jaar?

Ieder gezin heeft zo zijn eigen tradities. Vaak neem je mee wat je vanuit huis mee gekregen hebt. Bij zowel Bas als bij mij werd Sinterklaas echt gevierd en beide genoten we hiervan. De fijne herinneringen aan dit feest nemen we mee en ons doel is om onze eigen kinderen ook dit soort leuke herinneringen te geven. Hoe vieren wij pakjesavond?Ā 

Onze kinderen zijn nu nog erg jong. Luka begrijpt inmiddels het concept Sinterklaas heel goed. Hij weet wie het is en dat hij cadeautjes krijgt van de beste man. Ook Piet is zijn grote vriend geworden de afgelopen weken dankzij de vele pepernoten die hij in zijn handje kreeg. Wij vieren dit jaar pakjes avond bij mijn ouders samen met mijn broers, schoonzusje en hun kinderen.

Ik vind het gezellig om dit met de hele familie te vieren omdat er zo meer kinderen zijn. Sinterklaas draait bij ons om de kinderen en daarom doen wij dus ook alleen cadeautjes voor de kinderen niet voor de volwassenen. We hebben afgesproken dat de ouders zelf voor hun eigen kinderen de cadeautjes kopen. 4 per kind. Opa en oma wilde ook graag hun bijdrage leveren dus zij kochten nog 2 cadeautjes voor ieder kind bij. Meer dan genoeg al zeg ik het zelf.

Vorig jaar hebben we voor het eerst Pieten laten komen en dit was een groot succes. Je begrijpt ook dit jaar komen deze pietjes weer! Ik kijk hier enorm naar uit omdat het vorig jaar zo gezellig was en echt een meerwaarde had voor het hele feestje.

Ik schrijf deze blog een paar dagen voor onze viering maar als hij online komt hebben we het Sinterklaasfeestje er alweer opzitten. Wij hebben er met elkaar voor gekozen het feest te vieren in het weekend voor 5 december. Dit betekend dat we 2 december gezellig bij elkaar komen. Bewust een zaterdag zodat de kinderen zondag nog lekker een dagje hebben om met hun nieuwe speelgoed te spelen en niet zoveel moeten.

Om 16:30 hebben we afgesproken bij mijn ouders. We eten even allemaal wat met elkaar. Gewoon iets makkelijks. Broodjes, worstjes, soepje je kent het wel. Rond 18:00 komen de pieten en is het cadeautjes tijd! Ik vind het toch wel een extra sfeertje om het in de avond te doen, in het donker. Een ander groot voordeel is dat ik de kinderen tussen de middag gewoon lekker kan laten slapen en we de ochtend hebben om nog even rustig aan te doen. Ik leg ze ook later op bed dan normaal tussen de middag zodat ze ook iets langer kunnen opblijven en echt kunnen genieten in plaats van oververmoeid zijn.

Gezellig dus bij mijn ouders, met warme chocolademelk en slagroom. Banketstaaf, pepernoten en de hele mik mak. Wat kan ik genieten van deze kneuterigheid en wat heb ik er toch een zin in! Oh en ik, ik ga mij eraan wagen en de appelpepernotentaart bakken van Joyce.

Of hij gelukt is, dat horen jullie nog! šŸ™‚ Wij zijn heel benieuwd naar hoe jullie Sinterklaas vieren en naar jullie tradities. Voor nu alvast een heeeeeele fijne pakjes avond!

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Comment

  • Reply Loes

    Weer een geweldig feest voor de kindertjes geweest.De pieten wisten over ieder kind wel iets leuks te vertellen.samen met de pieten zingen en dansen en daarna de pakjes uitpakken.oja en de pepernotentaart was heerlijkšŸ‘šŸ˜ƒ

    december 5, 2017 at 11:54 am
  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: