Feestdagen Kerst

Sinterkerstcadeautjes delen | Onze kerstgedachten

Mensen die mij echt kennen weten dat nuchterheid niet in mijn woordenboek voor komt. Ik ben een mega gevoelsmens. Bas noemt mij ook wel eens een sentimenteel typje en nou, misschien heeft hij ook gewoon wel gelijk! Ik sta vaak bewust stil bij bepaalde momenten. Geniet heel erg en probeer dan zoveel mogelijk in mij op te nemen. Helemaal zo in de laatste weken van het jaar ben ik altijd een beetje emotioneel. Ik sta stil bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar, bij alles wat er gebeurd is, dus ook de dingen die ik misschien liever al lang vergeten was. In die laatste weken schieten mijn emoties dan ook alle kanten op. Best lastig hoor voor mijn man maar inmiddels kent hij mijn handleiding goed en kan hij er wel om lachen. Het gevoel dat het meest overheerst is een gevoel van dankbaarheid. Ieder jaar weer kan ik vaststellen dat ik een behoorlijke mazzelpik ben. Daarom vind ik het belangrijk ook te delen, iets dat ik ook belangrijk vind dat onze kinderen leren. 

Onze kinderen zijn denk ik ook enorme bofkonten. Als we even puur materialistisch denken hebben wij denk ik niet te klagen. Ze hebben zo veel speelgoed dat er niet eens met alles gespeelt kan worden. Ik hou altijd dingen achter omdat ik niet hou van overvolle kamers met speelgoed en graag afwissel. Het komt dus wel eens voor dat we speelgoed vergeten en dat ligt dan op zolder een beetje te liggen. Daarom hebben wij toen wij kinderen kregen besloten in de decembermaand ook speelgoed weg te gaan geven. Er zijn zoveel kinderen die niets of te weinig hebben.

Wij komen uit West Friesland en daar verschijnen er al jaren lang op verschillende plekken kerstbomen met daarin hangend kaartjes. Kaartjes met bijvoorbeeld de tekst: Jongen 12 jaar. Je kan zo een kaartje eruit pakken en dan hier een cadeautje voor kopen. Dit cadeautje lever je dan in bij het bedrijf waar de kerstboom staat. incl. kaartje uiteraard.  Ik vind dit een fantastische actie want deze cadeautjes komen dan ook echt terecht bij kinderen die het nodig hebben!

Wij hebben dit jaar dus cadeautjes ingeleverd bij 1 van deze bedrijven. Dit jaar heb ik het nog gedaan omdat de kinderen het nog niet begrijpen maar ze erbij betrekken doe ik zeker. Zo laat ik Luka wat uitzoeken uit de doos met nieuw speelgoed wat nog keurig in verpakking zit er waar nooit mee gespeelt is. Ik leg hem uit waarom we dit weggeven en waarom het belangrijk is te delen. Hij vind het leuk om samen in te pakken en zodra we het cadeau ingeleverd hebben hoor je hem er eigenlijk ook niet meer over.

Zo krijgt het speelgoed wat normaal op zolder blijft hangen toch nog een goede bestemming.

Met speelgoed waar al mee gespeelt is maar waar de kinderen niet meer naar om kijken ga ik naar een collega. Zij doet spulletjes inzamelen en zorgt ervoor dat het op een goede plek terecht komt. Ook het kinderdagverblijf geven we wat.

Zo krijgt “oud” speelgoed een nieuwe kans, zijn er mensen weer blij mee en hebben wij weer ruimte en belangrijker nog, hopelijk geef ik zo onze kinderen wat mee. Dat het goed is om te delen, dat het belangrijk is om aan andere te denken en dat zij dankbaar mogen zijn voor alles wat zij hebben. Want zoals ik al schreef. Luka en Jonah zijn enorme bofkonten. Sinterklaas en de Kerstman weten hun huis prima te vinden.

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: