Feestdagen Sinterklaas

Over het paard van Sinterklaas…

Sinterklaas en zijn paard, ze zijn onafscheidelijk van elkaar. In de geschiedenis stond een schimmel voor een goede status en men denkt dat hier het beeld van het paard van Sinterklaas vandaan komt. Een ander verhaal is dat de lichte vacht van een schimmel mooi afsteekt bij de rode cape van Sinterklaas.

Het paard van Sinterklaas heeft verschillende namen gehad. Bianca (wit), Majestuezo, De Schimmel of gewoon het paard van Sinterklaas zijn veel gebruikte benamingen.  Toen er in 1990 een zoektocht gehouden werd naar een nieuw (politie)paard voor Sinterklaas werd Amerigo naar voren geschoven. Sinterklaas mocht wat proefritjes maken (net als wanneer je een auto koopt) en tadaaaa Amerigo en Sinterklaas waren vanaf dat moment met elkaar verbonden.

Amerigo was een politiepaard dat door lichamelijke problemen niet verder kon komen in de sport en dus perfect was voor Sinterklaas. Hij was immers getraind om door menigte heen te komen en rustig te blijven met drukte om hem heen. Vanaf 1990 tot en met 2010 was Amerigo het prachtige witte paard van Sinterklaas ieder jaar te zien bij televisie bij de landelijke intocht.

In 2011 zat het er voor Amerigo op, hij had zijn dienst bewezen en hij mocht na 22 jaar met pensioen.

Wist je trouwens dat Amerigo niet mee gaat terug naar Spanje? Amerigo is namelijk niet zo gek op varen en heeft snel last van zee-ziekte. Daarom heeft Sinterklaas een mooi onderkomen voor hem gevonden in ons koude kikkerlandje. Naast dat Amerigo altijd klaar stond voor Sinterklaas had hij ook nog andere taken. Zo liep hij mee bij andere belangrijke ceremonies als bijvoorbeeld prinsjesdag.

Als je kleine dus bij het zien van een belangrijke stoet op tv eens roept, kijk mama het paard van Sinterklaas! Dan kan hij dus wel eens gelijk hebben.

Die stoere trouwe viervoeter van Sinterklaas, het is een bijzonder die dat net als Sinterklaas zijn hoef er niet voor om draait om avond na avond over de daken te struinen en onze lieve kinderen te voorzien van prachtige cadeautjes. Je zal het maar zijn… Het paard van Sinterklaas.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: