Feestdagen Kerst

Is het al bijna kerst tag

Joyce plaatste op Joyfromjoyce  een is het al kerst tag. Omdat we ook hier druk zijn met de kerstdagen die voor de deur staan vond ik het een goed idee om hem ook eens in te vullen en hem hier te plaatsen. Benieuwd naar onze kerst favorieten? Naar hoe groot onze liefde is voor kerst en wat is favoriete kerstliedje is? Snel lezen dan! 

Hoelang nog tot het kerst is?

Op dit moment nog een kleine 2 weken! We kunnen gaan aftellen dus!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik kijk er heel erg naar uit maar eerlijk is eerlijk ik richt mij nu vooral even op de rust in huis voor de drukke dagen die er aan gaan komen. Ik vind de kerstdagen echt enorm gezellig en de kerstversiering in en om het huis vind ik enorm gezellig dus genieten doe ik absoluut! Een cijfer zou een 8 zijn. Geen 9 of 10 omdat ik ook merk dat ik in mijn hoofd nog erg druk ben met voorbereidingen, hoe zal het met de slaapjes van de kinderen gaan enz. De bekende zorgen van een moeder.

Joyce geeft hem een absolute 10 maar ik ken echt niemand die gekker is op deze tijd van het jaar dan Joyce. In november stond de kerstboom er al en ik weet zeker dat zij zich moest beheersen om afgelopen zomer er niet al stiekem over te beginnen.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Joyce haar boom stond er in November al. Zij heeft dit jaar een speciale boom. (hier later meer over) Onze boom hebben we 10 december neer gezet. Dit is traditie hier in huis! Ook hier kunnen jullie later meer over lezen.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Ik ben gek op een volle boom. Veel ballen, veel lampjes en mooie slingers. Onze boom is geen perfect op elkaar afgestemde boom omdat wij de kinderen ieder jaar een kerstbal laten uitzoeken (net als bij ons thuis vroeger) en Bas en ik zoeken ook ieder jaar een kerstbal uit die symbool staat voor het afgelopen jaar. Een boom met veel verschillende ballen en kleuren dus, een boom die past bij ons gezin.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Joyce: That’s christmas to me van Pentatonix for sure!

Carmelina: Ik draai met kerst het liefst de kerst cd van Micahael Bublé. Maar kerst is voor mij begonnen zodra ik het vreselijke All i want fort Christmas van Mariah Carey heb gehoord en ik vind O Holy Night echt prachtig!!!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Voor Joyce is dit een witte kerstboom en euh ja, dit heeft ook absoluut niet mijn voorkeur! Vreselijk zelfs. (sorry voor de mensen die er eentje hebben staan). Maar ik ben toch ook echt een beetje van het kerstgevoel en wat ik absoluut niet vind kunnen is dat iemand waar ik van hou alleen is met kerst. Kerst is voor mij een feest van samen zijn en dat betekend in ons geval dat de deur dus altijd voor iedereen open staat.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Ik kijk het meeste uit naar het burgerlijke oer Hollandse gourmetten bij mijn schoonouders thuis op kerstavond! Mijn schoonvader begon dit jaar over iets anders doen maar dit idee hebben we direct uit zijn hoofd gepraat. Het gourmetten bij mijn schoonouders is zo een gezellige en leuke traditie en zoooo lekker, dat mag niet anders hihi.

Voor Joyce is het toetje het geen waar zij het meest naar uit kijkt. Ik ben dus heeeeeel benieuwd naar welk toetje het dit jaar gaat worden! Jij ook?

 

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Ik heb nog geen idee maar Joyce is al helemaal kerst klaar! Zij kocht voor nog geen €20,- een geweldig leuk outfit bij de wibra! Dus mocht je een klein budget hebben, gewoon niet zoveel uit willen geven aan een kerstoutfit voor jezelf of wat dan ook dan is een ritje naar de wibra echt een aanrader.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Wij hebben dezelfde droom! Aan een grote tafel met ons hele gezin en misschien wel al kleinkinderen? Wauw! Wat zou dat fantastisch zijn!

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Over de kersttradities kunnen jullie morgen lezen, dus daar verklappen we nu nog niet zoveel over. Maar HET kerstgevoel zit voor ons in de gezelligheid in huis, samen zijn met het gezin, de mensen die je lief hebt, de accessoires en de muziek.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: