doormamagetest

Tip’s van mama’s | Hoe vermaak je je kind in de auto

Wij wonen zelf in Noord-Holland en met een schoonfamilie in Brabant betekend dat, dat wij regelmatig wat tijd door brengen in de auto. Soms best een uitdaging met een kind van 2 en eentje van 9 maanden. Regelmatig en nu de zomervakantie weer voor de deur staat helemaal, hoor ik ouders zich zorgen maken over de lange reis. Hoe gaan we de kinderen vermaken tijdens de oh zo lange rit naar de vakantiebestemming?! Daarom hebben we wat tips en trucs voor jullie op een rijtje gezet!

Toen Luka 4 maanden oud was stapte wij in de auto naar Italië. We hadden zin in een vakantie en wilde naar Italie, we besloten dit op het laatste moment ook gewoon te gaan doen. Luka was dus nog piep jong. Wat wij deden brengt ons bij tip 1.

Rij indien mogelijk s’nachts

Wij vertrokken heel laat in de avond, dit betekend dat we de nacht in gingen hierdoor konden we in 1x een flinke ruk rijden want Luka sliep wel lekker verder in de maxi cosi.

Stop regelmatig 

Bij echt hele lange afstanden zoals die naar Italië, stopte wij om de 3 uur. Het maakt dat je langer onderweg bent maar het geeft je ook rust. We stopte vaak op plekken waar we ook even lekker wat konden drinken of eten, konden plassen en konden lopen. Een wat grotere parkeerplaats dus. In Duitsland, België en Frankrijk heb je deze veel (heel fijn). Luka kon even lekker uit de maci cosi, schone luier, flesje en bewegen. Nu hij groter is is het helemaal fijn om bij de wat grotere parkeerplaatsen te stoppen want vooral in Duitsland hebben deze vaak ook speeltuintjes, kan hij lekker even bewegen en zijn energie kwijt.

Speel spelletjes met elkaar 

Lol maken met elkaar is het beste medicijn tegen verveling! Kijk wie de meeste groene (of een andere kleur) auto’s kan spotten! Maak woorden van kentekenplaten, wie ziet de meeste Twingo’s rijden of vrachtwagens? Wat zie je allemaal langs de weg? Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…. en dat soort spelletjes! Ze blijven werken! Sta je in de file, mijn broertje en ik maakte er vroeger een sport van zoveel mogelijk mensen naar ons te laten zwaaien. We waren dus enthousiast aan het zwaaien naar de mensen om ons heen en grappig dat we het vonden als iemand terug zwaaide!

Draai je favoriete muziek 

Oke, dit was vroeger bij ons in de auto wel een dingetje. Ik had 3 broers en wij alle 4 luisterde totaal andere muziek maar ach, mijn ouders wisten het eigenlijk redelijk goed te leiden allemaal. Om beurten mochten we ons favoriete liedje afspelen. Lekker keihard meezingen en dansen met elkaar. Super leuk! Ook Luka heeft zo al zijn favorieten. Een autorit zonder de Bumba dans is niet compleet! Maar, Luka heeft ook een broertje dus ook hij moet leren dat niet altijd zijn favorietjes gedraaid worden. Papa, mama en Jonah komen dus ook aan de beurt. Muziek brengt gezelligheid!

Maak het comfortabel

Als wij een echte lange autorit moeten maken trek ik mijn kinderen geen strakke spijkerbroek aan. Dan krijgen ze hun makkelijk zittende kleren aan. Vaak ook een vest. Want als het dan ineens warm is trek ik die hup gemakkelijk uit! Makkelijk zittende kleding heb ik zelf ook graag aan in de auto. Luka vind het vreselijk om schoenen aan  te hebben in de auto dus hup die doen we lekker uit en dit geld ook voor de sokken.

Eten en drinken 

Ik ben geen voorstander van eten en drinken in de auto maar zorg wel altijd dat ik dit bij mij heb. Mochten we in een file komen te staan of auto pech hebben vind ik het handig om dit bij me te hebben. (om deze rede heb ik trouwens ook altijd dekentjes in mijn auto liggen) Vaak stoppen wij even lekker op een parkeerplaats en picknicken daar of halen bij een restaurantje hier maar op lange afstanden is een snoepje tussen door toch ook altijd wel een feestje. Beetje verwennerij in de vakantie mag toch wel?!

Filmpjes 

Eigenlijk wil ik hier helemaal niks over zeggen omdat ik dit stiekem echt vreselijk vind. Maar eerlijk is eerlijk het werkt wel! En waarom vind ik het eigenlijk zo erg? In het vliegtuig doen we dit toch ook?! Nu heb ik het absoluut nog niet nodig in de auto. De kinderen zijn nog zo klein, die vermaken zich wel en slapen ook gewoon in de auto maar als ze ouder worden kan ik mij voorstellen dat ik wel grijp naar dit hulpmiddel. Je kan  tegenwoordig een ipad aan de hoofdsteunen hangen, maar je hebt ook losse systemen. Ach iedereen weet wel hoe het werkt. Een filmpje kijken tijdens de lange autorit helpt altijd een beetje de tijd te doden.

Geen haast 

Ik denk dat dit DE GOUDEN TIP is. Heb vooral geen haast! Ik begrijp dat je graag op je vakantiebestemming wil zijn maar probeer het anders te bekijken. Je vakantie begint zodra je in de auto stapt. Heb dus vooral geen haast maar geniet van de tijd die je hebt. Mijn leukste vakantieherinneringen liggen op een parkeerplaats in Duitsland waar wij ieder jaar stopte. Er stonden daar sloop autotjes en daar konden we in spelen en klimmen geweldig vonden we dat! Neem dus gewoon de tijd om naar je bestemming te komen. Naast dat je reis zo absoluut leuker zal verlopen zal je ook een stuk relaxter in die auto zitten en dat is een stuk veiliger onderweg! Oh en wat dacht je van je aankomst. Waarschijnlijk is iedereen na een relaxte reis ook in opperbeste stemming, geen gemopper dus bij het uitladen van de auto!

 

 Fijne vakantie! 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: