doormamagetest

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Aangezien wij in de buurt van Enkhuizen wonen kan een bezoekje aan Sprookjeswonderland natuurlijk niet uitblijven. Super leuk! want ik kwam er zelf als klein kind ook al en terwijl we er rondlopen met onze binkies roept het prachtige herinneringen op. Sprookjeswonderland is een leuk uitstapje voor gezinnen. Het sprookjesbos is voorzien van een prachtig kabouterbos waar je gezellig door heen kan wandelen langs de prachtige huisjes van de kabouters. Je kan naar binnen gluren en zien hoe de kabouters in dit dorp leven. Maar in het bos leven niet alleen de kabouters. Ook de bekende sprookjes kom je tegen. Zo kan je sneeuwwitje zien dansen met de dwergen, verstoppen de geitjes zich voor de grote wolf en als jij aan het hekje van het snoephuisje durft te rammelen kan je zelfs de heks tegen komen! Stiekem best een beetje spannend allemaal…

Naast het kabouterbos zijn er ook een aantal attracties gericht op de kleinere kinderen. Varen in een bootje was bij onze kleine man absoluut favoriet! Het park heeft ook nog een prachtige grote speeltuin! Schommelen in een zwaan, rondjes draaien in de kopjes er valt van alles te beleven voor jong en oud.

Terwijl we wandelen naar de uitgang lopen we nog even langs de kinderboerderij. Geitjes aaien en vogeltjes kijken.

Wat ooit met een grap begon

Kort om sprookjeswonderland is meer dan alleen een sprookjesbos. Wat ooit begon met 1 man die voor de grap een kabouterpop maakte is nu uitgegroeid tot volwaardig attractiepark.

Tot en met 29 oktober is het sprookjesbos alle dagen open vanaf 10:00

De prijzen? Daar worden wij blij van!

Sprookjeswonderland houdt een dagje uit graag betaalbaar. Koffie is verkrijgbaar vanaf €1,20 en ijsjes vanaf €0,60. Ook de overige prijzen voor de horeca en souvenirs zijn bescheiden. Er zijn diverse picknickplaatsen op het park, inclusief een overdekte picknickplaats.

Entreeprijs vanaf 2 jaar € 9,95 per persoon
65+ ers betalen € 8,50 entree
Groepen vanaf 15 personen € 8,50 entree.

Parkeren is gratis.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: