Boeken doormamagetest Mama's favorieten

Mama’s Favorieten | Kinderboeken

Het is kinderboekenweek en dat kunnen wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Beide lezen wij onze kinderen graag voor en bij Joyce in huis begint er zelfs al iemand te lezen. Omdat het kinderboekenweek is leek het ons wel leuk om juist nu om onze favoriete boeken te delen. En wij zijn natuurlijk ook benieuwd welk boek bij jullie favoriet is. 

De favorieten boeken bij Joyce thuis 

 • De gorgels – Als groot Jochem Myjer fans kon dit boek niet ontbreken bij ons thuis. En sindsdien is het ons favoriete boek om uit te lezen. Nu lees ik hem nog voor maar volgend jaar kan Aron hem gewoon al zelf lezen. Voor dit jaar staat het prentenboek op ons verlanglijstje.
 • Gigantosaurus – Een stoer boek over Dino’s die verstoppertje spelen voor de Gigantosaurus de meeste gevaarlijke dino die er bestond. Maar gaat het allemaal wel goed?
 • Seizoenen boekjes van Jip & Janneke – Ik vind het leuk om de kinderen dingen te leren over de seizoenen en hoe kan dit nu beter dan met Jip en Janneke. Voor de Zomer, Lente, Herfst en Winter hebben ze leuke en leerzame boekjes waarmee ze je kinderen mee nemen door het seizoen heen. Wat hoort erbij? De boekjes zijn ook nog eens betaalbaar en daardoor een leuke cadeautip!
 • Jorrie en Snorrie – Jep nog een boek van Annie MG Schmidt, namelijk Jorrie en Snorrie. Dit boek kreeg Aron van mijn oma en bleek een groot succes. Een leuk verhaal over een speciale feesttrein die eigenlijk niet kan rijden, want er liggen egeltjes op het spoor. Hoe lossen ze dit op?
 • Rupsje nooit genoeg – Dit is een favoriet boekje van Sofie en wie kent hem niet? Het rupsje dat eet en eet en uiteindelijk de mooiste vlinder van het hele lang wordt.

 

De favorieten van Carmelina 

Eigenlijk zijn dit de favoriete van Luka & Jonah, want je begrijpt… ik pas me met liefde aan! 

 • Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Luka moet hier altijd enorm om lachen, want een mol die een poepie op zijn hoofd heeft is toch te grappig! Samen met de mol ga je op onderzoek uit en wie….. zal de dader zijn.
 • Ik zou wel een kindje lusten – Luka is krokodillen fan. De hele dag door moeten we het liedje van de krokodil die hapt in je bil zingen. Hij heeft een krokodilbeestje voor in bad en speelt zelf ook regelmatig een krokodil. Bij dit boekje maakt Luka vooral zijn eigen verhaal en dat vind ik leuk! Lekker zijn fantasie gebruiken. Het is trouwens een boekje met heerlijke droge humor die ik ook wel kan waarderen.
 • Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie dik. – 30 avonturen allemaal even leuk! Een prachtig boek. Bij dit boek zit ook een dvd met verhalen van Dikkie dik.
 • Bumba boekjes – Eigenlijk doen alle boekjes van Bumba het goed hier in huis omdat Bumba zeer geliefd is. De flapjesboekjes, de zoekboekjes… Luka en Jonah vinden ze geweldig. De boekjes hebben leuke onderwerpen. Van verjaardagsfeestjes tot fopspenen alles komt voorbij.
 • Wat een pech mijn naam is weg – Een gepersonaliseerd boekje speciaal voor Luka. Ik vind hem leuk! Hij gaat in het boekje opzoek naar de letters van zijn naam. Het enige jammere aan dit boekje is dat het geen harde kaft heeft dus Luka mag er echt alleen door bladeren als wij erbij zijn. Maar een leuk verhaal met jezelf in de hoofdrol is toch super tof!
Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Comment

 • Reply Loes

  Ik vind voorlezen heerlijk.Tijdens de oppas van Luka en Jonah even een rust momentje met z’n drietjes op de bank.dikkie dik blijft leuk en wordt ook eindeloos herhaald totdat we de boekjes van Bobbie ontdekte hier is ook een hele serie van.Luka vind deze vooral leuk omdat hij daar veel van zichzelf ontdekt want laarsjes heeft Luka ook en jas en verf en boekjes alles heeft Luka ook 😀en Jonah doet dan gezellig mee met Luka door ook met zijn vingertje alles aan te wijzen.Dit zijn geen boekjes met harde bladzijden dus die liggen na het samen lezen nog wel even veilig op de plank.😀

  oktober 6, 2017 at 10:51 am
 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: