doormamagetest

Kunst van je eigen kind aan de muur

Nu het weer kouder begint te worden buiten brengen we de dagen eigenlijk weer steeds meer binnen door. Ik ben dan wel het typje hup jas aan, laarzen aan en lekker buiten spelen maar vind het binnen zijn ook wel weer wat gezelligs hebben. Hoe ik de dagen dan vooral doorbreng met mijn ukkies? Lekker spelen! Nou zijn mijn kleintjes gek op tekenen en dat vind deze mama helemaal niet erg! Ik vind het zelf namelijk ook enorm leuk om lekker aan de eettafel te zitten en te freubelen en kan niet wachten tot de jongens wat ouder zijn en we met echt echte werk kunnen beginnen. Tot die tijd, tekenen wij er lekker op los, experimenteren wij met vingerverf en voorzien wij onze muur in de gang zeer regelmatig voor een mooi nieuw kunstwerk voor aan de muur. Sinds Pinterest in het leven is geroepen kan iedereen eigenlijk alles! Op de meest simpele manier kan je met de meest makkelijke materialen van alles maken. Leuk hoor maar ik vind het oude gewone huis tuin en keuken spul ook gewoon nog heel erg leuk.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen kennis maken met verschillende materialen. Tekenen hier in huis gebeurd dus niet alleen met potloden maar ook met krijtjes (verschillende soorten), verf, stiften eigenlijk van alles! Vingerverf is favoriet bij de jongens en dat begrijp ik wel want dat is natuurlijk gewoon heerlijk kliederen. Als we de vingerverf erbij pakken zorg ik meestal voor een wat grotere oppervlakte om op te werken en oude kleren. In plaats van aan tafel leg ik een zeil op de grond (niet dat dat heel veel nut heeft maar ach) en trek ik mijn kinderen alleen een oude romper aan. Ik Leg op het zeil een canvas doek of een groot stuk karton en op een bordje er naast spuit ik wat kleurtjes verf. Vanaf dat moment is het alle remmen los en gaan!!

De kinderen vinden het geklieder prachtig en zijn absoluut niet bang voor vieze vingers en ik, ik loop rond met de doekjes in mijn hand want dat zij vies worden prima maar mijn muren wil ik graag wit houden. Als echte kunstenaren kruipen ze over het doek heen en zo maken ze een prachtig kunstwerk. 

Jonge kinderen hebben uiteraard niet zo een hele lange spanningsboog dus het is een snelle activiteit maar ik denk dat dat prima is. Klaarzetten en opruimen duurt vaak langer.

Wat ik met vingerverf ook veel heb gedaan zijn voet en hand afdrukken maken van de jongens. Leuk voor later! Mocht je toch iets tussen de verfspetters door willen hebben kan je eerst met plakband dat afplakken waar je geen verf wil hebben. Als je het plakband na het verfavontuur er vanaf trekt heb je leuke witte lijnen in de vorm die jij graag wilde. Geef een leuk effect.

Ik hou van kunst van onze eigen kinderen, lekker persoonlijk, betaalbaar en je hebt er dubbel plezier van!

Dus, niet te moeilijk denken en gewoon lekker doen! Want het is zo leuk!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: