Doe het zelf doormamagetest

DIY Pompoen uithollen

Het is weer de tijd van het jaar! Oke, misschien ben ik zelf wel een beetje te laat maar dat kan mij niet schelen. Ik blijf het leuk vinden om te doen en het staat zo gezellig. Pompoenen uithollen! Samen met mijn neefjes kocht ik een paar pompoenen en gingen wij aan de slag! 

Hoe het begon

Onze neefjes kwamen logeren! Altijd gezellig, maar wat ga je met ze doen. Toen we naar de winkel gingen reden we langs een boerderijtje waar de oprit helemaal vol lag met pompoenen! STOP! dacht ik meteen dit is helemaal leuk. De jongens mochten zelf een exemplaar uitzoeken, uiteraard wel een flinke want dat is ideaal voor het uithollen en uitsnijden.

Wat hebben we nodig

  • Een pompoen (duh)
  • Een mes
  • Een lepel
  • Een pen of stift
  • Waxinelichtjes

Aan het werk!

Met een mes gaan we als eerst de bovenkant van de pompoen los snijden. Waar je even op moet letten is dat je niet uitschiet. Mijn tip is dus als je deze activiteit met jongeren kinderen gaat doen dat jij dit onderdeel op je neemt. 

Als je de bovenkant er vanaf gesneden hebt zie je dat de pompoen vol zit met pitten en ander spul. Dit snij je er zoveel mogelijk uit. Tip: zorg dat je en emmer of bak naast je hebt staan waar je dit meteen in kan doen, zo blijft je werkplek netjes en heb je straks alles sneller opgeruimd! 

Al het losse spul dat er na het snijwerk nog in blijft zitten schep je eruit met een lepel. Stiekem best nog wel een flinke klus! Zorg dat de pompoen van binnen zo “schoon” mogelijk is.

Als je al het losse spul eruit geschept hebt kan je met stift het gezicht op de pompoen tekenen. Maak het jezelf niet te moeilijk dus ga niet voor klein priegel werk maar teken flinke ogen en een mooie mond met niet teveel gekke kleine hoekjes. Je moet het straks nog uitsnijden.

Snij daarna de mond, de neus en de ogen uit met het mes en druk ze voorzichtig uit de pompoen.

Als je dit allemaal gedaan hebt dan ben je klaar! Hoedje op, wachten tot het donker is, waxinelichtje aan en shinen maar!

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: