doormamagetest Eten en Drinken

Chickslovefood | Het kidsproof – kookboek

Het is geen geheim dat ik een klein beetje fan ben van de boeken van Chickslovefood. Ik ben niet zo een keukenprinses, ik ben vaak koos inspiratieloos en ik heb helaas niet het talent dat ik van niets iets kan maken. De kookboeken van Chickslovefood zijn perfect voor mij! Makkelijke recepten en zonder teveel toeters en bellen zet je toch een lekkere maaltijd op tafel. Pas geleden is het kookboek voor de mini’s uitgekomen en uiteraard mocht deze niet in mijn collectie missen! 

grappig feitje is  dat Het kidsproof kookboek is echt voor “de kleintjes” is hij is ook kleiner dan de andere boeken! Van babyprutjes, tot snoepen en snacks alles vind je in dit leuke kookboek!

We kennen allemaal wel de fase waarin je kleintje zelfs het aller kleinste stukje groenten nog uit de maaltijd weet te vissen en het om die rede niet meer wil eten. “Ieuwwwww dat is groen”! Tsja, die van mij heeft regelmatig deze pet op en kan dan behoorlijk koppig zijn. De meiden van Chickslovefood hebben uiteraard ook aan deze koppige peuter pubers gedacht en spelen hiermee. Bij een aantal recepten in het boek kom je een logo tegen wat betekend dat dit zo verstopte groenten recept is. Perfect! Ik ben gek op mijn peuter-puber voor de gek te houden met dit soort dingen. Geniet er maar lekker van kleine man als je later groot bent vertel ik wel dat je heerlijk hebt genoten van je prei of spinazie.

Naast recepten vind je nog wat fijne tips en trucs om je kleintje aan de gezonde hap te krijgen. Onze favoriet in het boek? De kaneel chipies! De Aardbei-bieten repen en de preitaart!

Wat voor mij de kookboeken van Chicklovefood prettig maakt is dat zij er een uitdaging van maken een lekker recept te bedenken met niet meer dan 6 ingrediënten. Geen boodschappenkarren vol met spullen die je maar voor de helft gebruikt dus en niet teveel toeters en bellen. Hier is deze mama gek op! Lekker snel en makkelijk. Ik ga nog plezier krijgen in het in de keuken staan… Wie weet, ga ik dan toch ooit nog een keukenprinses worden.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: