Boeken doormamagetest

Boek tip | Aanpakken voor Aanstaande Vaders – David Borman

In Nederland is het zo dat wij het normaal vinden dat de papa bij de bevalling aanwezig is. Er bestaan heel veel boeken gericht op de moeders over bevallen, opvoeden enz. Maar die vaders, die hebben ook zo hun vragen. Mannen spreken onderling niet over de bevalling en alles wat erbij komt kijken zoals wij vrouwen dat kunnen doen. Er is dus een hoop onduidelijk voor hen en daarom ontwikkelde verloskundige, onderzoeker en trainer  een cursus aanpakken voor vaders. Naast deze cursus schreef hij ook een boek met handvatten en praktische tips over de zwangerschap, de bevalling en erna. 

Het is voor iedereen fijn, weten waar je aan toe bent. Uiteraard is dit in het geval van het krijgen van een kind onmogelijk. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Bas was zo een man die het fijn vond om te lezen en te ontdekken. Om meer te weten te komen over de zwangerschap en het bevallen.

2 jaar geleden kwamen wij op de 9 maanden beurs David tegen. David kende ik al van een totaal andere training dus we maakte een praatje. Super leuk om zijn te ontdekken. Bas kreeg zijn boek mee en samen doken we er die avond direct in. Het fijne aan dit boek vind ik dat het echt praktisch is. Er staan geen lange ingewikkelde medische verhalen in waardoor je snel afhaakt.

Er staan voor en nadelen in van bijvoorbeeld pijnbestrijden, het geven van borstvoeding enz. Doordat Bas het boek las merkte ik dat er onderwerpen besproken werden waar we anders misschien niet zo bij stil gestaan hadden. De bevalling was ineens niet meer helemaal mijn ding maar echt iets van ons samen en dat was fijn. We deelde onze mening, gevoelens en gedachtes met elkaar.

Ik kan het boek dus absoluut aanbevelen. Ik denk dat het fijn is voor aanstaande vaders ook iets te hebben in plaats van alleen maar dat biertje met vrienden en de horror verhalen over die dood enge bevalling.

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: