doormamagetest

Een aantal feitjes over de herfst

Als je naar buiten kijkt dan zie je al genoeg. De zomer heeft nu echt plaats gemaakt voor de herfst en dat mag ook wel. Inmiddels is de November maand alweer van start gegaan en zijn we stiekem allemaal al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen.

Maar, lieve mensen kijk tussen alle drukte door voor de grap eens echt naar buiten of wanneer je buiten loopt eens lekker om je heen. Is de herfst niet prachtig? Al die mooie kleuren en vallende bladeren. Ja, ik geniet er echt van. 

Oke, de regen vind ik wat minder leuk maar ook daar kan je je prima op kleden toch en wat is het leuk wanneer je buiten komt met je kleintje en je gezellig samen in de plassen kan stampen.

Wij zijn het internet eens even af gaan speuren en zijn wat grappige feitjes tegen gekomen over de herfst die we jullie niet wilde ontnemen.

Wist je dat…

September word ook wel de herfstmaand genoemd. Waarom? Waarschijnlijk omdat de herfst in september begint.

Wist je dat…

Veel dieren treffen in de herfst hun voorbereidingen voor de winter. Vogels en vlinders trekken naar het zuiden, andere dieren gaan opzoek naar extra eten zodat zij goed voorbereid aan hun winterslaap kunnen beginnen of om ervoor te zorgen dat zij een voorraad hebben voor de winter en lekker binnen kunnen blijven. Ook zijn er dieren die een dikkere vacht krijgen. Eigenlijk net zoals wij, wij beginnen in de herfst ook vaak met het weer gezellig en knus maken van het huis omdat we minder buiten komen, vervangen de zomerkleren voor winterkleding enz.

Wist je dat…

Het woord herfst een behoorlijk ingewikkeld rijmwoord is?! Kan jij iets verzinnen dat rijmt op herfst?

Wist je dat…

De testeron levels bij mannen en vrouwen hoger scoren inde herfst dan in elk ander jaargetijde? Meerdere onderzoeken toonde dit aan!

Wist je dat…

Na een uitgebreide analyse van Facebook blijkt dat meer mensen hun relatiestatus van ‘single’ naar ‘in een relatie’ of ‘verloofd’ veranderen. Zomers gaan er meer relaties uit maar in de herfst vinden we het blijkbaar weer gezellig om samen knus op de bank te zitten.

Wist je dat…

Mensen die op de evenaar of het centrale deel van de planeet leven ervaren nooit een herfst. Best jammer voor hen.

Wist je dat…

Volgens bijgeloof brengt het vangen van bladeren in de herfst geluk. Elk blad betekend een gelukkige maand in het volgende jaar. Ik zeg, allemaal bladeren vangen dus! Meteen een leuk spelletje om te spelen tijdens een heerlijke boswandeling.

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: