doormamagetest

5 dingen die ik nooit zou doen als moeder maar toch doe

Vroeger dacht ik precies te weten hoe ik het zou gaan doen als moeder. Ik wist precies hoe ik om zou gaan met driftbuien en andere misschien wat ongemakkelijke situaties. Ik wist het dus allemaal wel. Mooi is dat he? 🙂 Sinds 2,5 jaar mag ik mezelf nu moeder noemen en wow! k doe zoveel dingen wel die waarvan ik riep dat ik ze NOOIT zou doen. 1. Ook ik ben toch niet zo consequent

Haha ja lach er maar om. Ik zou de meest consequente moeder zijn die er op deze aarde rond loopt. Ik zou voor duidelijkheid zorgen. Nee is nee en ja is ja. Ik zou niet om te kopen zijn of gevoelig zijn voor de mooie grote kijkers van mijn kinderen. MISLUKT!!! Ook ik waarschuw wel eens met de woorden “anders pakt mama het af en kan je er niet meer mee spelen” en kom mijn woorden vervolgens niet na. Tegenwoordig komt Luka als ik het afpak al heel lief naar mij toe met een Sorry mama en knuffelt mij dan. Meneer gaat er voor het gemak vanuit dat hij dan zijn speelgoed terug krijgt. Maar hey het feit dat hij denkt dat je met een sorry alles oplost moet ergens vandaan komen. Dat heeft hij niet zelf bedacht. Nee, ik ben dus echt minder consequent dan ik mij had voorgenomen.

2. Ook ik blijk omkoopbaar te zijn

SCHULDIG! Dan komt hij aan met zijn lieve gezichtje, kijkt mij met zijn schattige oogjes aan en lacht lief en dan ga ik regelmatig om. Okeeeeeeeeee je krijgt die lelijke badcape wel, hij is toch maar 2 euro. Of als Jonah zo lief naar me kijkt omdat hij graag een likje van mijn ijsje wil. Oke schatje voor 1x he!

3. Ook ik geef mijn kinderen wel eens een kaasstengel, snoepje of koekje in de winkel zodat ze even rustig zijn.

Tsja, soms is het gewoon makkelijker om ze in de supermarkt met een kaasstengel in hun handen in het winkelwagentje te zetten dan (Luka) zelf met een winkel wagentje door de supermarkt te laten racen. Soms moet het gewoon even snel, of zijn ze eigenlijk te moe om nog even snel die boodschap te doen en kan ik ze hiermee afleiden.

4. Ook ik koop mijn kinderen om

Als je dit doet krijg je dat…. als je zus doet krijg je zo…. Ik gebruik ze wel eens en ze werken! Vooral bij het avondeten. Ik zou nooit het toetje inzetten als onderhandelingsmiddel en dat doe ik ook niet maar wij hebben wel lekkere en wat minder lekkere toetjes. Als mijn peuter puber echt weer eens besloten heeft geen hap te nemen. Dan kan hij er wat mee verdienen. Ik noem het gewoon Beloningssystemen.

5. Ook ik benoem veel te vaak wat ze niet mogen.

Ik geloof in positief opvoeden. Voor mij betekend dit dat ik onze kinderen vooral wijs op wat ze wel mogen, werk met afleiden en zo min mogelijk benoem wat ze niet mogen. Maar nu Jonah er ook is merk ik dat ik te vaak tegen Luka zeg dat hij iets niet mag. Niet doen, doe dit niet, doe dat niet enz…. Jammer! Want ik merk dat hij het eigenlijk veel beter doet wanneer we ons richten op het positieve. zucht dat moeten we echt vaker doen!

 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: