Doe het zelf Feestdagen Sinterklaas

DIY – Sinterklaas verlanglijstje

Hiep hoi! De feestdagen staan weer voor de deur! Dat betekend voor ons ouders dat er weer drukke dagen aan staan te komen en voor onze kinderen vooral spannende. Want wat zal Sinterklaas dit jaar voor hen meebrengen uit Spanje?! Wij vinden het fijn om zo vroeg mogelijk te beginnen met de inkopen zodat we straks niet met nog 100 andere tegelijk in de winkel staan en misgrijpen. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze toch? En voor ons hoort bij de voorbereiding een verlanglijstje van onze kinderen. 

Ik ben gek Sinterklaas. Simpelweg omdat mijn ouders er gewoon altijd iets leuks van maakte en dat, is wat ik onze kinderen ook wil meegeven.

Zodra de boeken van de speelgoedwinkels binnenkwamen of in de winkel lagen (mijn moeder haalde voor ons allemaal een boek) werden we aan tafel gezet met chocolademelk, een gezellig muziekje en wat lekkers om ons verlanglijstje te maken. Optijd, want Sinterklaas moest natuurlijk voor alle kindjes cadeautjes kopen dus dat kon niet allemaal tegelijk.

We knipte al onze wensen uit en plakte deze op een papiertje. vervolgens stuurde we ons verlanglijstje op naar Sinterklaas. Jaren later kwam ik er achter dat dit de opa’s en oma’s waren.

Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Plakband of Lijm
  • Papier
  • Stift, pen of potloden
  • Boek / folders van (speelgoed)winkels

Luka is pas 2,5 dus ik laat hem nog niet knippen maar we maken hem wel samen. Ik laat hem bladzijde voor bladzijde aanwijzen wat hij leuk vind en hierbij telt mijn mening niet mee. Hij bepaald en dat gaat hem prima af. Ik vertel hem over wat er te zien valt op een bladzijde maar meneer luister daar niet echt na. Die leuk, die leuk, die niet….. ik knip alles braaf uit en plak het samen met hem op. Het enige waar ik op let is dat het wel geschrikt is voor zijn leeftijd. Ik laat hem geen lego uitkiezen of strijkkralen bijvoorbeeld. Maar verder is het zijn ding.

Samen schrijven we nog een mooi briefje voor Sinterklaas en Luka maakt nog een mooie tekening. We doen deze in een enveloppe en sturen hem naar Sinterklaas (opa en oma dus maar dit kan ook iemand anders zijn).

Zo hebben we een samen een ochtend plezier, even tijd voor elkaar en is het verlanglijstje echt iets van hem.

Dit is hoe wij het hier thuis doen. Er zijn natuurlijk nog 101 andere manieren om samen met je kleine een verlanglijstje te maken. Wij zijn erg nieuwsgierig naar hoe jullie het aanpakken! Vertel je het ons in een reactie? Super leuk!

 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook wel leuk

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: